ENGLISH WEBSITE Magic illustrations Ida E. Novotna Antispam.er.cz

Já nahoře. Já dole a Bráškové

14. července 2011 v 13:12 | Ida |  Komentáře k obrazům
Tyto zvířátkové ilustrace spolu s jejich komentářem (pod kresbou) dávají dětem prostor rozvinout jejich fantazii, podpořit jejich inteligenci i znalosti o zvířatech. Učí, děti, svou barevnou jednoduchostí vnímat intenzivně barvy a svými mnoha detaily rozvíjí pozorovací schopnosti dětí. Každý obrázek je zárověň příběhem, který vede děti k přemýšlení a procítění toho co dítě vidí a čte, co že se to vlastně se zvířaty děje, co že to vlastně ta zvířátka dělají. V některých obrázcích jsou schovány i malé hádanky, a v každém obrázku, je mnoho vlastních malých příběhů k objevení.
A opět všechny kresby poukazují na to, že svět, příroda i my sami jsme nebo můžeme být krásní vně i uvnitř, a že jsme všichni součástí jednoho celku, přírody, vesmíru, nás samých.
Obrázky ve větším rozlišení můžete zhlédnout v Galerii v sekci Ilustrace pro děti.

JÁ NAHOŘE, JÁ DOLE

MAKAK MAGOT. MACACA SYLVANUS.
Je to jediná opička žijící v Evropě, na Gibraltaru.
Važí 4 - 15 kg, je vysoká 55 - 75 cm.
Žije 15 až 20 let.
Opičky spolu žijí v tlupách, kde může být i 30 jedinců.
K jídlu mají nejraději ovoce, hmyz ale
i kůru stromů.
Když se samici narodí mládě, nosí ho dlouho své na hrudi a nikdy ho neodkládá. Mládě zůstává s matkou tři až čtyři roky.
Patří mezi chráněná zvířata.
______
Já dole: "Jeje, je mi smutno, jsem tak sám...Je tu tma a nikde nikdo."
Já nahoře: "Haló, tady! Nahoře! Sundej si ten šátek z očí. Vzdyť kvůli němu nic nevidíš! Víš kolik jsem pro tebe připravil krásných věcí? Dokonce i dort s jednou svíčkou."
______
Co ten šátek může být?
.
.

BRÁŠKOVÉ

MEDVĚD HNĚDÝ. URSUS ARCTOS.
Je to jediný medvěd který žil a vyjímečně žije v Čechách.
Je to největší šelma v Evropě a největší pozemský žijící masožravec.
Délka 2 - 4 m, váha 100 - 800 kg, žije 20 - 30 let.
Živí se rybami a hmyzem, ale mnohem raději má lesní plody, kořínky a houby.
Je pravda, že jí i med, na který chodí k lesním včelám.
Medvědí matce se rodí na jaře 2 - 4 malá mláďata. Váží pouze 0,5 kilogramu, nemají žádné zuby ani srst, nevidí. Na počátku se živí pouze medvědím mlékem, kořínky začínají jíst až ve 4 měsících života. Medvíďata zůstávají s matkou 2 - 4 roky.
Medvěd hnědý patří mezi ohrožená zvířata.
______
"Jupí, no to je príma. Lidi už odešli, můžeme se pohoupat."
"Kdo se vyhoupne výš, jo?"
"Už stačí! Tak moc vysoko né, fučí mi to do křídel!"
"Jejku, já snad změním bydlení..."
______
Najdete toho, kdo se chce odstěhovat?
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Eva Eva | 15. září 2011 v 14:58 | Reagovat

Moc hezké

2 wicken wicken | Web | 5. října 2016 v 19:25 | Reagovat

půjčky bez doložení příjmu plzeň O_O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama